12 Şubat 2013 Salı

BLOG HAKKINDA



Evet, bir giriş yapmamız ve gelişme kısmına çabucak geçmemiz gerekiyor. Farkındayız, akabinde bu kısımdan Marion Moreland( MyLord)-ortağım- da ben de delicesine nefret ediyoruz ama olsun ayıplamasınlar bizi, damdan düşer gibi girmeyelim konuya, Noel Baba özentileri olmayalım dedik. İyi de ettik. Az çok burada ne döneceği ile ilgili takipçileri-henüz yoklar, ama kesin gelecekler, umutluyuz-bilgilendirmek hepimizin işine gelecek.

Başlıktan da anlaşılacağı gibi kısaca okuduğumuz Türkçe veya henüz Türkçe’ye çevrilmemiş kitapları yorumlayacak, ölümüne spoiler verecek ve mimlenmeyeceğimiz şekilde-ben pek ihtimal vermiyorum ama-ufak tefek alıntılar yapacağız. Kendi adıma konuşmam gerekirse işim gereği edindiğim bir alışkanlıkla, yaptığım yorumlar az çok eleştirel olabilir. Psikolojik tahlil yapmayı severim ve akabinde karakterleri acımasızca eleştiririm. Bilhassa tutarsız, kendini bilmez tiplemeler akıl sağlığımı olumsuz yönde etkilediğinden bu noktaya geldiğimi düşünüyorum. En azından annemin en mantıklı ve kabul edilebilir teşhisi bu olduğu için ben de “He, tamam anne, hep işime gelmeyen karakterler yüzünden bunlar.” deyip olayı geçiştirdim. Şimdilik konu askıya alındı.


Her neyse…
Her okurun olduğu gibi bu bloğun takipçilerinin de-dediğim gibi cidden umutluyuz- zihinlerinde, zihni aşıp gönüllerinde yer etmiş karakterler vardır. Bu karakterleri yaratan yazarlara Allah uzun ömür, artık aramızda olmayanlara da bolca rahmet versin. –Bu dua bizi bayağı götürür- Velhasıl unutulmaz roman karakterlerini ayrı bir başlık altında incelemeden de geçmeyeceğiz. Bu başlıklar arasında bizim en sevdiğimiz “kafa göz dalma etkisi yaratan kadın karakterler” Genelde erkeklerle sorunumuz olduğu söylenemez. –Tamam, hiç yok da diyebiliriz- Kime gideceğine bir türlü karar veremeyen ve git-gel alışkanlığından ne yapsa sıyrılamayan, durup dururken kendi kafalarına göre aşk üçgeni yaratıp bize saç baş yoldurtan cinsten kadınlar burada kınanacak canlar. Kimse kusura bakmasın. Ben birçok okuyucunun duygularına tercüman olacağımızı da düşünüyorum hani, çok tepki alacağımızı sanmıyorum.

-Ne de güzel uzatırım giriş yazılarını-

Zamanla bloğumuzun tasarımında değişikler olacak elbette, şimdiki baştan savma haline aldırmayın. Önce bir düzenimizi oturtalım ondan sonra tasarımla uğraşırız dedik.

Çeşitli sayfa başlıkları, (klasikler, çok okunanlar, yeni çıkanlar, çıkacak olanlar, fantastik epik, aksiyon romantik vb) eklenecek ve blogda birçok etkinlik yapılacak. Anketler, istekler, çekilişler ve hediyeler gibi kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışacağız. Umarım sabahın köründe kalkıp da “Anam ben blog açıyorum.” Nidalarıyla bilgisayar başına oturmam birilerinin işine yarar. MyLord’uma teklifimi ikiletmediği için teşekkür ediyorum. Benden daha hevesliymiş aslında o da ayrı konu ya, neyse. (: Mükemmel bir yorumcudur ondan daha iyisini bulamazdım. Bulacağım varsa da oturup aramazdım. Beni idare edebilen, huyumu suyumu bilen tek kişi o. Başka biri olsa en faza bir haftaya arkasına bakmadan kaçar giderdi. MyLord bana senelerdir katlanabiliyorsa sabrının sınırlarını sorgulamayın derim. Muhteşem bir okuyucu ve tahlilcidir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.
Sevgiler ve saygılar…


MyLord

Aklımda olduğu halde tembelliğimden blog kurmaya üşenmiş bir kişiyim. Zaten blog kuracağımızdan da haberim yoktu. Sinemadan çıkmış yemek kuyruğunda beklerken pek sevgili! Ortağımdan bir telefon geldi. "Blog açıyorum yazıyorsun başka çaren yok." -abartıyor, daha çok çemkirdim halbuki ben- Peki dedim ve işte buradayız. 

Aslında bloğun kurulma sebebi kitaplar hakkında fazla bilgi bulamamamız. Kitap sitelerinde sadece arka kapak yazıları yayınlanıyor. Kitabın kapağına- yada arkasındaki yazılara bakarak aldığımız kitaplar kimi zaman bizi tatmin etmiyor ki. Bazı kitaplara para verdiğim için içimin acıdığı olmadı desem yalan olur hani. Ben muhtemelen böyle karakter tahlilleri falan yapacağım. Her kahramanın çocukluğuna falan bağlarsam olayı hiç şaşırmayın derim. Bizim gibi böyle güzel bir iş yapmaya başlamış ve çok güzel yerlere gelmiş bloglar var. İnşallah biz de kendi çizgimiz de ama onların ışığında yolumuzu buluruz.
Keyifli vakit geçireceğimizden eminim.
Şimdiden hoş geldiniz sefalar getirdiniz.






3 yorum:

  1. Kitaplarla ilgili bilgi edinememekten ben de şikayetçiyim açıkçası. Ya arka kapak bilgileri var ya da yazarları yağlayıp ballayan hep aynı tonda yorumlar. Ben de sizin gibi düşünerek bir blog oluşturdum. Henüz çok yeni ama zamanı gelince sesimi duyurabilirim umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlanıp ballanacak yazarlar da var fakat popüler kültüre bağımlı olup da olur olmadık insanlara yazar demek de sanırım günümüz kitap okurlarının genel problemlerinden bir tanesi. Hepsi demiyorum ancak çoğu okuyucu best seller başlığı altındaki kitapları okumaya dikkat ediyor. Bunu eleştirdiğimden veya taviz vermezliğimden söylemiyorum zira çoğu insan gibi biz de -insanız neticede- gündemdeki kitapları takip ediyoruz. Ama kadrajı iyi ayarlamak lazım.
      Okunacak okunmayacak kitap takıntılarımız yok. Elimize geçeni okuyoruz, okumaya çalışıyoruz diyelim. Fakat hiç yoktan yazmış olmak için yazan insanları tutup göklere çıkarmak -en azından bana- doğru gelmiyor.

      Teşşekkür ederiz yorumun için.
      Umarım sesini duyurabilirsin.

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim. Cevabınız için.

      Sil

Olur da eserse diye.