28 Şubat 2013 Perşembe

Yorum - Yalnız Gözlerin İçin - Fatih Murat Arsal

Tanıtım Bülteninden 

Sevgi nelere engel olabilir? Acı dolu bir kalbin ilacı olabilir mi ? Gizemli bir adama olan öfkeyi yok edebilir mi ? Peki ya bitmez sanılan bir nefretin verdiği sızıyı dindirebilir mi? Tutkuyla harmanlanan nefretin çöküşüne, sırlarla harmanlanan sevginin mücadelesine şahit olun... Kazanmanın hüznünü,yenilmenin güzelliğini hissedin... Mavi gözlerde kaybolan bir adamın aşkı için direnişini okuyun... Ve acılı bir kadının adım adım sevgiye boyun eğişini görün! Gülümseyeceğiniz,hüzünleneceğiz ve sonunda mutlu olup keşke bitmeseydi diyeceğiniz bir FMArsal romanı...

Okur-Yazar-Çizer Yorumu

Kitap dün elime geçti ve 776 sayfalık kitabı yaklaşık olarak 6 saatte bitirdim. Uzun zamandır beklediğim kitaplardan birisiydi. Çok fazla Türk yazar okuduğum söylenemez. Türk Edebiyatının klasikleri hariç Türk yazar okudum dersem yanlış olur. Zira kurgularını zayıf buluyorum. Beni tatmin etmiyorlar. 

FMArsal ile tanışmam ilk e kitaplarını okumamla başladı. Sırasıyla okumamıştım bile zira sırasından bihaber olmakla birlikte kitaptaki erkekler fazlasıyla dikkatimi çekmişti. 

Yalnız gözlerin için çok yakın 3 arkadaşın hikayelerinin anlatıldığı bir serinin son kitabı. İlk kitap Nefretten Sonra Tamer in hikayesi anlatılıyor orda ikinci kitap Seni Sevmek İstemedim favorim Doğan ın kitabı.

 ( Bu da serinin ilk iki kitabının görseli)


Yalnız gözlerin için kitabımızın erkek kahramanına değinelim. Uzun - bayağı uzun boylu esmer siyah saçlı ama sadece şakaklarında beyazlar bulunan sert çehreli koyu gözlü bir yakışıklı, zengin bir iş adamı olan Tahir. 
Bayan kahramanımız ise platin rengi saçları masmavi gözleri olan şahane vücutlu bir dilber olan Güney.

Bu noktadan sonra ki yorum bolll spoiler içerir sonra söylemedi demeyin. Uyarıyorum şimdiden.

Tahir iş adamı kimliğinin yanı sıra arkadaşı Tamer , Doğan -ve aralarına sonradan katılan Akın ile- Ghost ekibinin bir parçasıdır. Vatanlarını savunmak için bu ekip kurulmuştur. Dağlarda teröristlerle çatışıyorlar bildiğiniz adamlar asker ki zaten o vücutlarla içlerinden bir tane asker çıkmasa yazık derdim. Para için yapmıyorlar bu işi çünkü hepsi çok zengin tamamen vatan sevgilerinden dolayı yapıyorlar bunu hemde yıllardır. 

Bir gün yine bir görevdeyken bir hücre evini basıyorlar. Orda ki bir çok gencin aksine bir genç var ki Tahir le Güney in bağlantısı. Maho- yakalamaya gittikleri terörist- kaçıp evi patlatınca. Tahirle Güney in hikayesi de başlamış oluyor bir nevi. 


Gel zaman git zaman derken Tahir biraz merakından biraz da patlamada ölen genç için duyduğu vicdan azabıyla Güney i takip edip sorunlarını öğrenmek istiyor. Kızın bir işe ihtiyacı varken yorulmadan para kazanacağı şekilde burs sağlıyor. Gel zaman git zaman kızımız okulunu bitirdikten sonra iş arama çalışmalarındayken Tahirin avukatı sayesinde Tahirin yanına iş görüşmesine gidiyor. Her ne kadar adam Güneyi tanımasa da Tahir Güneyle ilgili herşeyden haberdar. Olduğu ufacık ameliyattan tutunda ne zaman ehliyet kursuna gittiğine kadar.
İlk başta Tahir de Güney i işe almamayı hiç istemediği halde "yalnız gözleri için" ilk başta işe alıyor onu. O sırada kızın çekiciliğinden bihaber ya da kendisini öyle avutuyor desek yalan olmaz. Güney adamın kimliğinden haberdar değil yeni işinden de oldukça memnun. Gittikçe yakınlaşmaya başlıyorlar sonra olan oluyor. Aşk doğuyor ama ikisi de çok çekiyor. Kabullenmeleri zaman alıyor. 
Ben kesinlikle Tahiri tutuyorum. Adamın yaptıklarını kesinlikle anladığım halde Güney e de hak vermemek elimde değil ne yazık ki. İnsan kendini onun yerine koyunca kıza çok üzülüyor zira.
Her zaman ki insanı içtenliği ile sarmalayan bir FMArsal kitabıydı. 
Sadece ufak bir eleştirim var. Kitapta zenginlikleriyle ilgili vurgulamalar çok fazla geldi bana. Belki de tüm kitapların da böyle vurgular aklımda yer edindiği için ama pahala kravat, kaliteli ama gösterişşiz saati gibi. Onun haricinde gerçekten beğendim.

Ephesus Yayınlarını ayrıyetten tebrik ediyorum. Gerçekten kapak çok güzel. Türk yazarların kitap kapakları içinde bugüne kadar gördüğüm en güzel kitaptı. Sadece içinde bir Yalnız Gözlerin İçin ayracının olmaması üzdü beni. Zira diğer kitapları ayraçlıydı. Seviyor sevmiyor, Kördüğüm vb. 5/4 gibi bir puanla diğer FMArsal kitaplarımın yanında ki yerini aldı.


Kapağın Tam Görseli


Minik bir Alıntı:
"Tanrım!" Genç adam içini çekti. "Bir sebebi mi olması lazım? Sana kızamıyorum işte. Eğer çok bir sebep arıyorsan o cam gibi güzel mavi gözlerin için diyebilirim..."
"Gözlerim için mi?"
"Evet..." Genç adam ona yandan bir bakış attı. "Gözlerin için..."



Not: Serinin ilk iki kitabı tükenmiş durumda. Yayın evi değişikliğinden dolayı tekrar basılıp basılmayacağı muamma olmak üzere e kitaplarına internetten ulaşabilirsiniz. Okumak isteyenler için kitapların isimleri.
Beni Bırakma
Zoraki Koca
Zoraki Koca 2
Ismarlama Bebek
Kusursuz Plan 
Çığlık
Anlaşma 
Ve şu anda kendi sayfasında yayınlanan ve yeni yazılmaya başlanmış olan Zoraki Koca 3.

2 yorum:

  1. Güzel paylaşım.bloğunuzu takibe aldım:)banada beklerim:)

    YanıtlaSil

Olur da eserse diye.